Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Εκδήλωση πατριωτικών αισθημάτων και κολτούρας…


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που μπορεί να ταξιδεύουν για λόγους επιβίωσης ή άλλους λόγους μακριά από την ιδιαιτέρα τους πατρίδα, αλλά μαζί τους κουβαλούν τις ρίζες τους... και τις θύμισές τους…


Αυτή τη σκέψη κάναμε όταν ο Κρανιδιώτης καπετάν- Νίκος Καπράνης μας χάρισε ένα αντίγραφο θαλάσσιου οστράκου, προφανώς ασιατικής θάλασσας, που πάνω του είναι τυπωμένο το έμβλημα του πρώην Δήμου Κρανιδίου!!

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε αυτή την ενέργειά του, παρά μόνο ως εκδήλωση των πατριωτικών του αισθημάτων, όταν μας διηγήθηκε την ιστορία, πως παρήγγειλε να κατασκευάσει πολλά από αυτά τα αναμνηστικά και βαθιά συμβολικά αντικείμενα (τα οποία και δώρισε στη συνέχεια)  ειδικός τεχνίτης σε λιμάνι της Ινδίας που βρέθηκε εκεί, σε ένα από τα πολλά ταξίδια του, σε θάλασσες και λιμάνια όλου του πλανήτη γη.
Και οπωσδήποτε, στο αρχείο αυτού του Ινδού καλλιτέχνη, θα υπάρχει για πάντα και το έμβλημα του Δήμου Κρανιδίου σε αυτή την μακρινή ασιατική χώρα και θα αποτελεί ένα πάρα πολύ μικρό συμπλήρωμα στον αρχαίο μεγάλο πολιτισμό της και την ιστορία της...!!

Τέτοιες πράξεις και χειρονομίες τόσο απλές και λυτές αλλά με βαθύ πολιτιστικό και συναισθηματικό υπόβαθρο καταδεικνύουν τα καλά αισθήματα των ανθρώπων και αν θέλετε την κουλτούρα τους. Μπράβο Νίκο, μας συγκίνησες….
ΣΤΑΜ.  ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: